kontorshotell-sverige.se: Kontorshotell i Södertälje

Kontorshotell i Södertälje

Om Södertälje
I Södertälje kommun bor det drygt 93 000 människor. Telge, som är Södertäljes äldre namn, var en gång i tiden en mycket viktig kyrkstad som har haft avgörande beslut gällandes Sveriges historia. Idag är Södertälje mest känt för sin produktion av större fordon samt stadens multikulturella karaktär. På 1960-talet räckte inte befolkningen i området till när jättarna Scania och Astra skulle rekrytera. Då rekryterades det arbetskraft från utlandet och många kom ifrån Finland, Grekland, Italien och Jugoslavien. Under 1970-talet minskade invandringen från Finländ men ersattes då av många assyrier/syrianer.

Södertäljes Näringsliv
Enligt en studie om Södertäljes näringsliv har tillväxten av antalet anställda i Södertälje ökat med 17 % under en tidsperiod på fem år. Detta kan jämföras med medelvärdet i Sverige som under samma period låg på 11 %. De företag som har växt mest de senaste åren är de företag som är verksamma inom verkstadsindustrin, företagstjänster och bemanning. Det finns ett stort tryck av företag som vill expandera och etablera sig i Södertälje. Södertälje är särskilt känt för storföretagen AstraZeneca och Scania. De största branscherna i staden är detaljhandel, partihandel och restaurangrörelser – detta sett till antalet företag.

Södertäljes Geografi
Från Södertälje löper både E4:an och E20. Utöver ett välutvecklat trafiknät har Södertälje många buss- och järnvägsförbindelser. Det är möjligt att ta sig med pendeltåg till Stockholm på under en timme. Slussen i Södertälje kanal förbinder Mälaren med Östersjön. Södertälje Hamn fungerar som hamn, omlastningsterminal och hamnen tillhandahåller dessutom en kombiterminal.

Värt att besöka
Tom Tits Experiment
Birka
Kanalmuseet
Tullgarns slott
Luna kulturhus

Länkar om Södertälje
Om Södertälje på Wikipedia
Karta över Södertälje
Karta över Stockholm
Södertälje Kommun

Kontorshotell innebär att flera företag eller verksamheter sitter under samma tak och delar på lokalen. Själva kontorsdriften sköts av hotellet. Det ansvarar för reception och gemensamma ytor. Fördelar med detta upplägg är flera. För det första är kontorshotell ofta flexibla och man binder inte upp sig i långa tidsperioder. För det andra så kan kontorshotell fungera som ett nätverk eller kluster där företagen kan bidra till positiva synergieffekter. Denna typ av lokal brukar lämpa sig för mellan 1-2000 medarbetare. Du kan påbörja din sökning av ett kontorshotell genom att klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Eskilstuna Karlstad »